Chuť: Třešňově červená barva. Intenzivní a složitá vůně, kde tmavé ovoce, jako jsou ostružiny nebo borůvky, vyniknou v harmonii s tónem pražených mandlí. V ústech představuje hedvábné taniny, plné víno, dobře strukturované s objemem a dlouhou dochutí.
Servírování: Podáváme při teplotě 16-18 °C. Skvělé doplňuje pečené jehněčí, vepřové nebo hovězí maso a červené maso na grilu. Hodí se ke zvěřině (jelen, divočák, srnec) a také ke kachnímu masu.
Lokalita: Severovýchod Španělska, oblast Cariňena, nahnědlá vápenitá půda nad řekou Ebro.
Odrůda: Garnacha a Tempranillo
Původ: Tento Cariněnský kraj je považován za jednu z nejkvalitnějších vinařských oblastí díky kvalitní půdě a podnebí na pěstování vinné révy.