VÍNA
Cahors - jedny z nejstarších francouzských vinic, které byly založeny již Římany. Vína z oblasti Cahors měli v oblibě Ernest Hemingway, papež Jan XXII., král František I. a konečně car Petr Veliký, který metodou doslazování zavedl na bázi cahorského vína tamější mešní víno dodnes známe jako Kagor. Dnes se s víny z oblasti Cahors setkáme především ve vybraných pařížských restauracích. Vínům Cahors se přezdívá "černá vína", pro svoji neprůhlednost. Chuť a charakter vína je především o tom, odkud pochází!
Pelvillain Freres - rodinné vinařství v obci Albas obhospodařující tři rozsáhlé vinice: Château de Cénac, Château du Port a Domaine du Théron, kde se rodí hrozny, z kterých dozrávají vína charakteristická temnou rubínovou barvou, vůní divokých květů a plodů černého a červeného ovoce se silnou dužinatou a hedvábnou strukturou chutí po čokoládě, mandlích a karamelu s jemně rozloženými taniny. Většina vín je oceněna na prestižních mezinárodních soutěžích.
Chuť: Aroma malých plodů červeného ovoce. Plné a hedvábné taniny. Vhodná kombinace: Pečená drůbež, grilované červené maso, uzeniny. Servírování:12-14°C, vhodné podávat ihned po odšpuntování. Odrůda: Malbec 100% Lokalita: Jihozápad Francie, oblast Cahors. Vinice se rozkládají na prvních dvou jílovo vápenatých terasách nad řekou Lot. Alkohol: 13%
Chuť: Kulatá, ovocná a svěží s jemným a dlouhým finále. Krásná zlatá zářívá barva s expresivní vůní s citrusovými nuancemi. Servírování: podávat chlazené (10°C – 12°C) ihned po odšpuntování. Lokalita: Jihozápad Francie, oblast Cahors - jílová, křemičitá a kamenitá půda u řeky Lot. Odrůda: 100% Gros Manseng. Původ: Vinice z vinařské oblasti Cahors, rozprostírající se při řece Lot.
Chuť: Aroma červených a černých plodů ovoce. Dužinatá a sametová struktura s dobře rozpuštěnými taniny. Vhodná kombinace: Uzeniny, grilované jehněčí či hovězí. Servírování: 17°C. Odrůda: Malbec. Lokalita: Jihozápad Francie, oblast Cahors, šotolinové terasy nad řekou Lot. Alkohol: 13% 2013 Bronzová medaile na prestižní soutěži v Mâcon
Chuť: Aroma červených a černých plodů ovoce. Dužinatá a sametová struktura s dobře rozpuštěnými taniny. Vhodná kombinace: Červené maso, grilované maso, uzeniny, paella, lasaně Bolognese. Servírování: 17°C, možné podávat ihned po odšpuntování. Odrůda: Malbec, Merlot (10%) Lokalita: Jihozápad Francie, oblast Cahors, šotolinové terasy nad řekou Lot. Alkohol: 13%
Chuť: Kulaté víno, dobré intenzity, dobře strukturované, odhalující pěknou čerstvost. Jeho silné třísloviny mu dodávají aroma po rybízu, pepři a lanýžích. Vhodná kombinace: velmi dobrým partnerem tohoto vína jsou kachní prsa (magret) nebo kachní konfit, velkorysý kus hovězího nebo zvěřiny. Servírování: 17°C Odrůda: Malbec 100%. Lokalita: Jihozápad Francie, oblast Cahors. Zrání v dubových sudech