IN TIME

Úvod » DELIKATESY

DELIKATESY

Delikatesy z kachen a hus patří spolu s lanýži, s těmito černými diamanty francouzské kuchyně, k předním charakteristikám kraje Quercy a Périgord. Vychutnávání těchto specialit patří k jedněm z největších zážitků francouzské gastronomie odkazující na tradiční odbornost a vynalézavost předků venkova jihozápadu. Tyto delikatesy se zpravidla vychutnávají s místními víny Cahors.

La Campagnoise - malá farma v malebné obci Creysse en Quercy, posazené mezi meandrující řekou Dordogne. Zaměřuje se na tradiční a ruční výrobu specialit a hotových jídel, konzervovaných bez přídavků umělých látek. Kachny i husy jsou krmeny vlastně vypěstovaným obilím a kukuřicí a pohybují se pod širým nebem.

 

La Quercynoise - sdružení lokálních chovatelů hus a kachen v oblasti Quercy, vyvážející do 20 zemí. Díky Le Château můžeme nabídnout tyto dobroty i v České republice. Výrobky dostaly přes dvacet pět cen na prestižní soutěži Concours  Général Agricole de Paris.

Řadit podle 
Výrobce  

Jemná hruškovo makronková pasta přináší originální chuť, která lahodně doprovází jemnost Foie gras a dalších specialit na vašem stole. Složení: hruška, třtinový cukr, makronková moučka, citronová šťáva, máslo, vejce, sůl, želatina, aroma. Podávání: Podávejte při pokojové teplotě spolu s Foie gras, kachní terinkou, či bílím masem. Balení: 100 g
naše cena 85 Kč

Délices poire macaron 120g


Jehly v panenském olivovém oleji
Agujas en aceite de oliva virgen
Jehla představuje sílu moře, diky své vůni a chuti. Drtivá většina těchto ryb se nachází v pobřežních a mělkých vodách, kde dokončuje svuj počáteční vývoj. Během této doby se jehly blíží ve velkých skupinách ke břehu, kde jsou chytány způsobem obležení,Tento způsob rybolovu zaručuje udržitelnost druhu.S přírodním zdrojem omega 3a nízkým obsahem nasycených tukůS vysokým obsahem
naše cena 90 Kč

Jehly v panenském olivovém oleji


Konfitovaná cibule, měkčená dvě hodiny ve víně Cahors víno přináší velmi jemnou chuť, která lahodně doprovází Foie gras a další masa. Podávání: Velmi originálně doprovází Foie gras a další lahůdky z kraje Quercy na vašem stole, především kachní a husí terinku a bílé maso. Podávejte při pokojové teplotě. Složení: cibule, cukr, víno Cahors. Balení: 100g
naše cena 100 Kč

Confit d'oignons au vin de Cahors 100g


Tato terinka představuje jednu z klasických tradičních venkovských specialit kraje Quercy. Podávání: Terinka může být vychutnávána samotná, se salátem, či natřená na čerstvé, či opečené pečivo. Složení: Libové a tučnější vepřové maso, vepřová játra, vejce, mléko, sůl, pepř. Balení: 130 g - 4 porce
naše cena 100 Kč

Terrine campagnarde 130g


Konfitovaná cibule, měkčená dlouhým vařením ve sladkém víně Sauternes, přináší originální chuť, která lahodně doprovází jemnost Foie gras a dalších specialit na vašem stole. Složení: cibule 60%, cukr 30%, bílé sladké víno Sauternes 10%. Podávání: Podávejte při pokojové teplotě spolu s Foie gras, kachní terinkou, či bílím masem. Balení: 100 g
naše cena 110 Kč

Confit d'oignons au Sauternes 100g
akce


Výběrová terinka s konfitovaným a uzeným kachním magretem. Podávání: Podáváme jako předkrm, ideálně ve spojení bílého, či růžového vína. Terinka může být vychutnávána samotná, se salátem, či natřená na čerstvé, či opečené pečivo. Balení: 130g - 4 porce
naše cena 130 Kč

Terrine de canard aux deux magrets 130 g


Tato kachní tapenáda se sušenými rajčaty je typická pro jižní Francii, vyrobena podle tradičního receptu. Podávání: Mimořádně chutná a svěží tapenáda k namazání na opečené, či čerstvé pečivo. Na stole si může tapenádu nanášet každý sám během hovoru. Vhodné rovněž i k přípitku. Složení: Libové a tučnější kachní tuk maso 77 %, sušená rajčata 11 %, papriky 8 %, černé olivy, česnek, sůl, koření,
naše cena 130 Kč

Toastinoise de rillettes de canard aux tomates séchées 90g


Farmářská terinka v lanýžové šťávě (viz také balení 65 g) Složení: Libové a tučnější vepřové maso, vepřová játra, vejce, mléko, mouka, šťáva z lanýžů, sůl, pepř. Podávání: Podávejte samostatně či na salátovém lůžku nebo na opečeném pečivu jako aperitif. Balení: 130 g
naše cena 130 Kč

Terrine campagnarde au jus de truffe 130 g
novinka


Delikátní kombinace kachního a vepřového masa spolu s dalšími přísadami vytváří neopakovatelný pocit jemnosti a ušlechtilosti a tím se stává skutečným vstupem do gastronomického kraje Quercy. Podávání: Terinka může být vychutnávána samotná, se salátem, či natřená na čerstvé, či opečené pečivo. Složení: Libové a tučnější kachní maso 50%, kuřecí játra, libové a tučnější vepřové maso, vejce, mléko,
naše cena 140 Kč

Terrine de canard 130g


Kachní pomazánka Rillettes je vyrobena z konfitovaného masa, je málo tučná, velmi jemná a chutná. Podávání: Podáváme prezentované na čerstvém, či opečeném pečivu jako předkrm. Rovněž natíráme do baget, či sendvičů během pikniku, či menším obědě. Složení: Libové a tučnější kachní maso 98%, sůl, koření. Balení: 130g
naše cena 170 Kč

Rillettes de canard 130g


Typický výrobek našeho regionu Quercy, stejně tak jako foie gras a víno Cahors, velmi jemný a chutná. Podávání:  Papitou se používá na toastu jako aperitiv nebo jako první vstupní chod se salátem. Podávejte čerstvé pro každou příležitost. Složení: Libové vepřové maso a tuk 60%, kachní foie gras 20%, kuřecí játra, víno Cahors, vejce, mouka, sůl a pepř. Balení: 130g 4 porce
naše cena 170 Kč

Papitou na způsob z Quercy 130 g
novinka


Složení: kachní Foie gras, voda, sůl, pepř, cukr. Počet porcí: 2-3 Doporučené servírování: Podávejte s čerstvým bílým chlebem, toastovým chlebem, či s briošky. Pečivo může být i opečené. Podávání: Aperitiv, či jemný předkrm. Foie gras by mělo být vychutnáváno při pokojové teplotě, jako samotné s pečivem. Pro zvýšení chuťového zážitku přidejte polévkovou lžíci konfitované cibule, kandovaných fíků,
naše cena 175 Kč

Bloc de Foie gras de canard 65g Campagnoise Creysse


V Galantince se snoubí chutné srdce z Foie gras, potažené rafinovaně vyváženou směsí kachního a vepřového masa, která notně uspokojí vaše chuťové buňky jak v kombinaci se sladkým vínem, tak s jemnějšími víny z oblasti Cahors. Příprava: Galantinka by měla být den předem umístěna v chladničce. Patnáct minut před podávaní ji vyjměte, otevřete oba konce a stistkněte jedno z vík tak, aby jste ji
naše cena 200 Kč

Galantine au foie de canard et aux cèpes 100g


Konfitované a dozlatova smažené kousky stehen jsou uvnitř jemné a šťavnaté a navenek křupavé. Složení: kachní stehýnka, kachní tuk, sůl. Počet jednotek: 3 Příprava: Opečte na pánvi dozlatova. Podávání: Opečená kachní stehýnka podávejte se smaženými brambory, ideálně na kachním tuku, ve kterém se konfitovala. Pokud přidáte čerstvé lesní hříbky a červené víno Cahors, můžete v této kombinaci
naše cena 490 Kč

Confit de canard 3 cuisses 750 g
novinka


Husí ragú na víně Cahors Složení: 340 g nevykostěného husího masa, víno Cahors 40%, žampiony, mrkev, šalotky, česnek, sůl, cukr, koření. Podávání: Ohřát v mikrovlnce nebo na malém ohni v kastrolu a podávát s bramborami, připravenými na páře, či s čerstvými těstovinami. Balení: 700g
naše cena 590 Kč

Gibelotte d'oie au vin de Cahors 700g


Výběrové zelené fazole s kachním konfitem. Příprava: Ohřát pod pokličkou na malém ohni, nebo v troubě. Přidat trochu vývaru a nechat gratinovat Podávání: Podává se samotné, či s chlebem. Složení: 2 konfitované kachní stehna 320g, výběrové zelené fazole, vývar, sůl, koření. Balení:  1000g - 2 porce.
naše cena 590 Kč

Flageolette au Confit de Canard 1000g


Kachní prsíčka na lesní omáčce Složení: Kachní prsa, směs lesních hub z Quercy, víno z Madeiry, škrob, šalotky, sůl, česnek, pepř Podávání: Toto jídlo s omačkou je již hotové. Stačí je ohřát v mikrovlné troubě, nebo v kastrolu na malém ohni. Ideální přílohou jsou opékáné brambory, či krokety. Balení: 600g
naše cena 690 Kč

Magret de canard sauce forestière 600g

NTlkMTZ