DELIKATESY
Delikatesy z kachen a hus patří spolu s lanýži, s těmito černými diamanty francouzské kuchyně, k předním charakteristikám kraje Quercy a Périgord. Vychutnávání těchto specialit patří k jedněm z největších zážitků francouzské gastronomie odkazující na tradiční odbornost a vynalézavost předků venkova jihozápadu. Tyto delikatesy se zpravidla vychutnávají s místními víny Cahors.
L
a Campagnoise - malá farma v malebné obci Creysse en Quercy, posazené mezi meandrující řekou Dordogne. Zaměřuje se na tradiční a ruční výrobu specialit a hotových jídel, konzervovaných bez přídavků umělých látek. Kachny i husy jsou krmeny vlastně vypěstovaným obilím a kukuřicí a pohybují se pod širým nebem.
La Quercynoise - sdružení lokálních chovatelů hus a kachen v oblasti Quercy, vyvážející do 20 zemí. Díky Le Château můžeme nabídnout tyto dobroty i v České republice. Výrobky dostaly přes dvacet pět cen na prestižní soutěži Concours Général Agricole de Paris.
Jemná hruškovo makronková pasta přináší originální chuť, která lahodně doprovází jemnost Foie gras a dalších specialit na vašem stole. Složení: hruška, třtinový cukr, makronková moučka, citronová šťáva, máslo, vejce, sůl, želatina, aroma. Podávání: Podávejte při pokojové teplotě spolu s Foie gras, kachní terinkou, či bílím masem. Balení: 100 g
Konfitovaná cibule, měkčená dvě hodiny ve víně Cahors víno přináší velmi jemnou chuť, která lahodně doprovází Foie gras a další masa. Podávání: Velmi originálně doprovází Foie gras a další lahůdky z kraje Quercy na vašem stole, především kachní a husí terinku a bílé maso. Podávejte při pokojové teplotě. Složení: cibule, cukr, víno Cahors. Balení: 100g
Tato terinka představuje jednu z klasických tradičních venkovských specialit kraje Quercy. Podávání: Terinka může být vychutnávána samotná, se salátem, či natřená na čerstvé, či opečené pečivo. Složení: Libové a tučnější vepřové maso, vepřová játra, vejce, mléko, sůl, pepř. Balení: 130 g - 4 porce
Konfitovaná cibule, měkčená dlouhým vařením ve sladkém víně Sauternes, přináší originální chuť, která lahodně doprovází jemnost Foie gras a dalších specialit na vašem stole. Složení: cibule 60%, cukr 30%, bílé sladké víno Sauternes 10%. Podávání: Podávejte při pokojové teplotě spolu s Foie gras, kachní terinkou, či bílím masem. Balení: 100 g
Výběrová terinka s konfitovaným a uzeným kachním magretem. Podávání: Podáváme jako předkrm, ideálně ve spojení bílého, či růžového vína. Terinka může být vychutnávána samotná, se salátem, či natřená na čerstvé, či opečené pečivo. Balení: 130g - 4 porce
Tato kachní tapenáda se sušenými rajčaty je typická pro jižní Francii, vyrobena podle tradičního receptu. Podávání: Mimořádně chutná a svěží tapenáda k namazání na opečené, či čerstvé pečivo. Na stole si může tapenádu nanášet každý sám během hovoru. Vhodné rovněž i k přípitku. Složení: Libové a tučnější kachní tuk maso 77 %, sušená rajčata 11 %, papriky 8 %, černé olivy, česnek, sůl, koření,
Farmářská terinka v lanýžové šťávě (viz také balení 65 g) Složení: Libové a tučnější vepřové maso, vepřová játra, vejce, mléko, mouka, šťáva z lanýžů, sůl, pepř. Podávání: Podávejte samostatně či na salátovém lůžku nebo na opečeném pečivu jako aperitif. Balení: 130 g
Delikátní kombinace kachního a vepřového masa spolu s dalšími přísadami vytváří neopakovatelný pocit jemnosti a ušlechtilosti a tím se stává skutečným vstupem do gastronomického kraje Quercy. Podávání: Terinka může být vychutnávána samotná, se salátem, či natřená na čerstvé, či opečené pečivo. Složení: Libové a tučnější kachní maso 50%, kuřecí játra, libové a tučnější vepřové maso, vejce, mléko,
Kachní pomazánka Rillettes je vyrobena z konfitovaného masa, je málo tučná, velmi jemná a chutná. Podávání: Podáváme prezentované na čerstvém, či opečeném pečivu jako předkrm. Rovněž natíráme do baget, či sendvičů během pikniku, či menším obědě. Složení: Libové a tučnější kachní maso 98%, sůl, koření. Balení: 130g
Typický výrobek našeho regionu Quercy, stejně tak jako foie gras a víno Cahors, velmi jemný a chutná. Podávání: Papitou se používá na toastu jako aperitiv nebo jako první vstupní chod se salátem. Podávejte čerstvé pro každou příležitost. Složení: Libové vepřové maso a tuk 60%, kachní foie gras 20%, kuřecí játra, víno Cahors, vejce, mouka, sůl a pepř. Balení: 130g 4 porce
Složení: kachní Foie gras, voda, sůl, pepř, cukr. Počet porcí: 2-3 Doporučené servírování: Podávejte s čerstvým bílým chlebem, toastovým chlebem, či s briošky. Pečivo může být i opečené. Podávání: Aperitiv, či jemný předkrm. Foie gras by mělo být vychutnáváno při pokojové teplotě, jako samotné s pečivem. Pro zvýšení chuťového zážitku přidejte polévkovou lžíci konfitované cibule, kandovaných fíků,
V Galantince se snoubí chutné srdce z Foie gras, potažené rafinovaně vyváženou směsí kachního a vepřového masa, která notně uspokojí vaše chuťové buňky jak v kombinaci se sladkým vínem, tak s jemnějšími víny z oblasti Cahors. Příprava: Galantinka by měla být den předem umístěna v chladničce. Patnáct minut před podávaní ji vyjměte, otevřete oba konce a stistkněte jedno z vík tak, aby jste ji